onsdag 11. februar 2009

Thriller


Musikkvideoen vi skulle analysere var Thriller av Michael Jackson. Sangen går under musikksjangeren soul og bobblegum pop. Sangen ble utgitt som en singel i 1982.

Filmen begynner med en film Michael Jackson og kjæresten hans ser på kino, og vi får aller først se et innslag fra filmen. Filmen heter Thriller. Kjæresten til Michael blir redd og skynder seg ut av kinoen. På vei hjem opplever de to mye rart. De støter på zombier og andre skumle vesener, som synger og danser sammen med Michael Jackson.

Målgruppen er damer i 20 årene. Handlingskurven går opp og ned. Det er spennende hele tiden, og filmen har flere klimaks. Man får hele tiden en falsk trygghetsfølelse.

Musikkvideoen er en ren fortellende video, og det er en stor sammenheng mellom sangteksten og videoen. Michael Jackson synger om thriller, og filmen de så var en thriller.

Kameravinkelen var for det meste normalperspektiv, og noen ganger oversiktsvinkel. Vi møter to kvinner (den ene i filmen på kinoen), Michael Jackson og de skumle vesenene i gatene. Musikkvideoen har en fengende sang og mye bra dansing. Videoen finner sted sent på kvelden i et ganske øde strøk.

Ingen kommentarer: